Fortsatt hög och ökande smittspridning i Halland

Vi står i ett allvarligt läge när det gäller pandemin och delar av sjukvården inom Region Halland är hårt belastad. Vi vill därför förmedla följande budskap från Regionen.

Vi har en fortsatt hög och ökande smittspridning i Halland och det är en oroande signal. Den smitta vi ser nu kan innebära en ännu större belastning på sjukvården om ett par veckor, vilket kan innebära ett mycket tufft läge för sjukvårdpersonalen, samt att vård som kan vänta behöver skjutas upp.

Det är oerhört viktigt att alla nu tänker sig för hur man agerar vad gäller mellandagsrea, nyårskalas och andra aktiviteter. Det handlar både om att inte utsätta sig själv eller andra för smitta, men också undvika att utsätta sig eller andra för olycksrisker som kan innebära att man behöver söka sjukhusvård under helgerna.

Ta ditt samhällsansvar genom att begränsa de fysiska kontakter du har till ett minimum. Då bidrar du också till att säkerställa att sjukvården i Halland kan ta hand om alla som behöver vård av olika skäl. Snart kan alla erbjudas vaccin mot covid-19, så nu handlar det om att hålla ut lite till och göra kloka val. 

Några saker att tänka på:

  • Telefonrådgivningen via 1177 är hårt belastad. Många frågor handlar om hur man kan boka tid för att vaccinera sig mot covid-19 Aktuell information som rör vaccination finns på 1177.se och regionhalland.se
  • Precis som i hela Halland är läget allvarligt även i Kungsbacka, detta skrev vi om den 21 december och du kan läsa mer om det här
  • I Kungsbacka kommun planerar vi just nu inför vaccinationerna och det kan du läsa mer om här.